Matka Veijalainen

Visby ja keskiaikamarkkinat

Lisälähtö 6.-10.8.2018, 5 päivää, paluu Turkuun!, Kysy lisää paikkoja toimistolta!

9.-13.8.2018 | 5 päivää, TÄYNNÄ

VISBY 2 YÖTÄ, LAIVA 2 YÖTÄ

Vanhan tarun mukaan Gotlanti oli noiduttu saari, se nousi merestä vain öisin ollen päiväsaikaan näkymättömissä. Vasta Tjelvar, saaren ensimmäinen asukas mursi kirouksen ja onneksemme tä- mä Ruotsin aurinkoisin saari on nyt näkyvissä ja tarjoaa paljon koettavaa vierailijoilleen. Ensimmäiset asukkaat saapuivat Gotlantiin jo 8000 vuotta sitten ja edullisen asemansa ansiosta saarella oli vilkkaat kauppayhteydet eri aikakausien aikana ympäri Eurooppaa. Varsinainen kukoistusaika alkoi Hansakauppiaiden aikana ja tätä suuruudenaikaa muistellaan joka elokuun alkuviikon ajan Ruotsin suurimmassa keskiaikatapahtumassa. Tällöin Visbyn torit ja kujat täyttyvät keskiaikaisista ritareista ja prinsessoista, musiikista ja tanssista ja puistossa pidetään keskiaikaisia markkinoita. Tapahtuma on kuin aikamatka menneisyyteen 1200-luvulle ja antaa mahdollisuuden sukeltaa historian syövereihin aidossa ympäristössä. Kehämuurin ympäröimä Visbyn kaupunki on säilyttänyt keskiaikaisen rakennustyylinsä ja se kuuluu hyvin säilyneiden rakennustensa ansiosta UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Teemme Visbyn päivänä myös kierroksen ympäröivälle maaseudulle. Päivä- matkat ovat lyhyitä, joten aikaa pysähtelyihin on riittävästi.

Matkan kohokohdat

  • Keskiaikamarkkinat
  • Visbyn keskiaikainen kaupunki
  • Gotlannin maaseutu
  • Kiireetön tunnelma

HINTA: 565 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 225 €

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Matkaohjelmassa mainitut laivamatkat B2 hytissä
  • Hotellimajoitukset 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut
  • Lummelundan tippukiviluolan sisäänpääsyn
  • Matkanjohtajan palvelut


MATKAOHJELMA

1. pv TURKU - MERELLE

Nousemme Turusta laivaan ja seilaamme merelle. Nautimme herkullisen Buffet-illallisen laivalla.

2. pv TUKHOLMA - VISBY

Saavumme aamupäivällä Tukholmaan, josta on vain 70 km matkaa Nynäshamnin satamaan. Laivamatkamme mantereelta Gotlannin saarelle kestää reilut kolme tuntia, joten pääsemme jo iltapäivällä Visbyyn keskiaikaisiin tunnelmiin. Visby oli keskiajalla niin vauras, että se oli suojattava 3,5 kilometriä pitkällä ja 11 metriä korkealla muurilla. Nykyään yli 200 keskiaikaista rakennusta ja 1600-luvun ristikkotaloa on entisöity ja niihin on tullut kahvilaravintoloita ja putiikkeja. Keskiaikamarkkinoilla on taitavien käsityöläisten töitä tarjolla ja voi nauttia markkinahumusta tai poiketa jonnekin rauhalliselle mukulakivikujalle kävelylle. Majoittuminen kahdeksi yöksi rannan läheisyyteen Scandic-hotelliin ja illallinen. Iltakävely on mukava tehdä iltavalaistuksen aikaan satamassa ja hämyisillä kapeilla kujilla.

3. pv KESKIAIKAMARKKINAT JA  MAASEUTUKIERROS

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Visbystä pohjoiseen päin ja teemme vierailun Lummelundan tippukiviluolille. Lummelunda -joki on ajan kuluessa muodostanut tämän luolaston kalkkikivivuoreen. Kolme koulupoikaa löysi ne sattumalta vuonna 1954 ja nyt luolissa pääsee käymään ja ihailemaan muinaisia fossiileja ja muodostelmia. Matkallamme näemme myös pikkukyliä, joiden keskellä kohoaa yleensä keskiaikainen kirkko, näitä kirkkoja on laskettu olevan saarella jopa 92. Vakituisia asukkaita saarella on vain noin 50 000 ja lehmiä ja lampaita on enemmän kuin ihmisiä. Aurinkoinen ilmasto ja hedelmällinen maaperä ovat myös otollisia viljelylle ja erikoisille kasvilajeille. Länsirannikolla on jyrkkiä kalkkikivitörmiä ja Visbyn luona käymme Högklint-jyrkänteellä ihailemassa näkymiä. Visbyssä aikaa jää vielä tutustua omaan tahtiin Pyhän Marian kirkkoon, joka on kaupungin ainoa säilynyt keskiaikainen kirkko sekä kaupungin kasvitieteelliseen puutarhaan, joka on viehättävä keidas keskellä kaupunkia ja perustettiin v. 1855 Carl von Linnen innoittamana hänen kerättyään saarelta ainutlaatuisia kasvinäytteitä. Keskiaikaiset markkinat ovat puutarhan vieressä ja sen tunnelmissa voi kokea historian havinaa siirtymällä 800 vuotta taaksepäin tästä hetkestä. Vaiherikkaan päivän jälkeen nautimme päivällisen.

4. pv VISBY – TUKHOLMA

Varhainen aamiainen hotellilla ja laivamatka Visbystä Nynäshamniin. Lyhyt ajo Tukholmaan ja pieni kierros kaupungilla ennen laivaan siirtymistä.

5. pv HELSINKI

Buffetaamiaisen jälkeen saavumme Helsinkiin ja kotimatka voi alkaa.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018