Matka Veijalainen

Ruskamatka Lappiin

17.-22.9.2018, 6 päivää
24.-29.9.2018 | 6 päivää 
Rovaniemi 1 yö, Kilpisjärvi 3 yötä, Kemi 1 yö

Väriloistoa Lapissa

Syksyiset ruskamatkamme ovat jo vuosien perinne. Matkat on harkiten suunniteltu kaikille Lapin ja luonnon ystäville. Tämän vuoden matkoilla tutustumme mm. Aavasaksaan, Saanatunturiin, kolmen valtakunnan rajapyykkiin Kilpisjärvellä, Jäämeren rantoihin Norjassa ja Tromssan kaupunkiin sekä Ruotsin Tornionjokilaaksoon. Tarjolla on täysipainoinen matka aitojen kokemuksien ja elämyksien pariin turvalliseen ja kotoisaan Ykkösmatkojen tyyliin.

Hinta 689 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 190 €  
Hinta sisältää:
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Majoitukset 2hh huoneessa
  • Puolihoitoruokailut
  • Retkieväät Kilpisjärven päivänä
  • Laivamatka Kilpisjärven yli
  • Matkanjohtajan palvelut
Matkan kohokohtia:
  • Kilpisjärvi
  • Tornionjokilaakso
  • Lapin ruska
  • Jäämeri

MATKAOHJELMA

1. pv ROVANIEMI

Matkaamme läpi Suomen pohjoiseen päin kohti Lapinmaata. Päivän mittaan pidämme sopivin välein virkistäytymistaukoja. Iltapäivällä ohitamme Oulu ja Kemin kaupungit ja illansuussa olemme Rovaniemellä. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen.

2. pv YLÖS TUNTURILAPPIIN, KÄSIVARTEEN JA KILPISJÄRVELLE

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Kolaria ja Levin matkailukeskusta, jossa pidämme lounastauon. Matkaamme edelleen ylös Suomen käsivarteen ja iltapuolella eteemme jo avautuukin kimalteleva Kilpisjärvi ruskan maisemissa. Majoitumme Saanatunturin juurelle retrohenkiseen Lapland hotel Kilpikseen ja nautimme illallisen.

3. pv JÄÄMERI JA NORJAN VUONOJA

Nautittuamme aamiaisen siirrymme ihastelemaan Norjan Lapin ruskaa ja uljaita vuonomaisemia. Matkamme etenee Pohjois-Norjan pääkaupunkiin Tromssaan. Jäämeren katedraali, Lapin korkein ja komein silta, elämyskeskus Polaria ja arktinen akvaario ovat Tromssan tunnusmerkkejä. Omaa aikaa kaupungin katseluun on myös varattuna. Illaksi palaamme Kilpisjärvelle ja nautimme illallisen mielenkiintoisen päivän päätteeksi.

4. pv SAANATUNTURIN MAISEMISSA

Nautimme aamiaisen, jonka jälkeen lähdemme aamupäivällä pienellä laivalla yli Kilpisjärven. Toiselta rannalta on halukkailla mahdollisuus patikoida kuuluisalle Kolmen valtakunnan rajapyykille. Polku on hyvä ja helppo kävellä, matkaa noin 3 km. Iltapäivällä on puolestaan mahdollisuus samoilla Saanatunturin rinteillä ruskan värittämässä ainutlaatuisessa maisemassa. Jollei halua aivan tunturin huipulle kiivetä, jo alempanakin rinteillä on todella hienoissa maisemissa. Iltapäivällä matkaamme Muonioon Olos tunturin juurelle. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

5. pv TORNIONJOKILAAKSO

Heti aamiaisen jälkeen suuntaamme etelään.  Ohitamme aamupäivällä Kaaresuvannon ja Muonion. Kolarissa pidämme tauon mukavalla Wood Jewelin lahjapajalla. Yhteiselle lounaalle pysähdymme Pellossa Vihreälle Pysäkille. Siellä on myös oivat mahdollisuudet viimeisiin lappilaisiin tuliaisostoksiin. Nousemme autolla Aavasaksan Aurinkovaaran laelle, josta ihailemme hulppeita maisemia yli Tornionjoen kauas Ruotsin puolelle.

6. pv KEMI

Hyvä hotelliaamiainen, jonka jälkeen matkamme jatkuu nelostietä Oulun kautta. Sopivasti taukoja pitäen olemme kotiseudulla mukavasti illansuussa piristyneinä ja monta kokemusta rikkaampina. Olemme nähneet Lapin ruskan tunturit ja jäämeren!


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018