Matka Veijalainen

PORVOON JOULUMARKKINAT

HAIKON KARTANO

14.-15.12. ja 15.-16.12.2018, 2 PÄIVÄÄ

Tule tutustumaan viehättävään Porvooseen ja kokemaan tunnelmallinen, vanhan ajan keskieurooppalainen markkinatunnelma Porvoon Taidetehtaalla. Sisätiloissa järjestettävillä joulumarkkinoilla on laadukas ja runsas valikoima käsitöitä ja itse valmistettua lähiruokaa. Joululahjaksi tai itselle upeita yksilöllisiä koruja, puuesineitä ja takomotuotteita sekä suussa sulavia herkkuja kuten hilloja ja kalaa.

Porvoon vanha kaupunginosa on ainutlaatuinen. Mukulakivikatujen varsilta löytyy erivärisissä vanhoissa taloissa sijaitsevia pikku putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita sekä kiinnostavia museoita. Mäen päällä Vanhan Porvoon sydämessä näkyy Porvoon Tuomiokirkko. Sen tapahtumarikas historia juontaa juurensa 1300-luvun vaihteesta. Vuosisatojen saatossa kaunis kirkko on palanut viisi kertaa. Punaiset ranta-aitat toivottavat matkailijat tervetulleiksi Vanhaan Porvooseen, niin ne ovat tehneet jo 300 vuotta. Alun perin kauppatavaran varastoina toimineet varasto-aitat ovat edelleen ja vahvasti Porvoon tunnusmerkki, ne tunnetaan koulukirjoista ja ne halutaan nähdä aina uudelleen – ja ikuistaa valokuviin. Aitoissa on nykyään ravintoloita ja kauppoja, mutta suurin osa on yksityisessä käytössä.

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkona järjestettävä joulutori. Joulukuussa järjestettävillä markkinoilla vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin maailmalta. Lahjakujilla toimii reilut sata kotimaisiin perinteisiin käsitöihin sekä uudempaan suunnitteluun ja alkutuotantoon vannovaa toimijaa – tuotteita on tarjolla mistelinoksista nahkarukkasiin.

Majoittuminen Hotelli Haikon Kartanossa, jossa voi virkistäytyä kylpylän altaissa ja saunoissa. Hieno uutuusmatka Porvoon joulumarkkinoille ja totta kai Suomi nousuun –teemalla!

Matkan kohokohdat

  • Vanha Porvoo
  • Haikon kartano
  • Porvoon joulumarkkinat
  • Tuomaan markkinat

1. pv PORVOO

Puolenpäivän maissa saavumme Porvooseen ja aloitamme tutustumisen Porvoon vanhaan kaupunkiin opastetulla kierroksella. Yksi merkittävimmistä Porvoon Tuomiokirkon vaiheista on vuonna 1809 kirkossa pidetyt Porvoon valtiopäivät, joista käynnistyi Suomen autonomian aika. Opastetun kierroksen jälkeen koemme keskieurooppalaisen ja lämmintunnelmaisen vanhan ajan joulumarkkinat. Nyt on upea tilaisuus tehdä jouluostokset sisätiloissa. Markkinoilta löydät kovat ja pehmeät paketit joulupukin konttiin. Joulupöytään ja -saunaankin on tuotteita. Ostoksia pääset tekemään suoraan käsityötekijöiden kanssa. Vierailun jälkeen majoittuminen Hotelli Haikon Kartanoon, nykyinen Kartanon päärakennus on professori Armas Lindgrenin piirtämä ja se on vuodelta 1913. Kartanon kylpylä on uusittu keväällä 2016! Illan aikana voi virkistäytyä kylpylän altaissa ja saunoissa. Buffet -päivällinen kartanossa.

2. pv PORVOO - HELSINKI

Aamiainen kartanorakennuksen maukkaasta aamiaispöydästä. Lähdemme kohti Senaatintoria, jossa on Helsingin vanhin ja suurin ulkona järjestettävä joulutori; Tuomaan markkinat. Puolenpäivän maissa aloitamme kotimatkan täynnä joulumieltä. Mahtava uutuusmatka!

Hinta 195€ / hlö / 2 hh, 1 hh lisä 40 €

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Hotellimajoituksen 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut, 1 aamiainen ja 1 illallinen
  • Opastettu kaupunkikierros Porvoossa


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018