Matka Veijalainen

Pohjolan Hurtigruten risteily

30.7.-5.8.2018 | 7 päivää | Ruotsi, Norja, Lappi Täynnä!
Rovaniemi 1 yö, Ivalo 1 yö, Hurtigruten laiva 3 yötä, Luulaja 1 yö 

Norjan luonto on yksi maailman mahtavimmista ja matka Hurtigrutenilla pitkin Pohjois-Norjan rannikkoa on suurenmoinen elämys. Välillä on vehreitä laaksoja ja valkeita hiekkarantoja, taustalla kimaltelee kristallinkirkas meri. Matkalla näemme myös Suomen ja Ruotsin Lapin kauniit kesäiset maisemat. Näkymät ja maisemat, mutta myös kaikki mitä kuulet, näet ja haistat tekevät rannikkoristeilystä kaikkea muuta kuin tavanomaisen loman. 

Pienille, eristyksissä eläville saariyhteisöille Hurtigruten merkitsee hieman enemmän kuin vain laituriin kiinnittyvää turistilaivaa. Asukkaat ovat riippuvaisia siitä, että Hurtigruten tuo mukanaan ruokaa ja tarvikkeita tai vie heitä lähimpään kauppapaikkaan, josta he voivat hankkia tarvitsemansa. Muut reittiemme kiinteät saapumispaikat ovat vilkkaita ja keskeisiä pieniä tai suurempia kaupunkeja, jotka elävät kalastuksesta, laiva- tai kaivosteollisuudesta.

Matkan kohokohtia

 • Risteily Hurtigruten laivalla 
 • Kullanhuuhdonta Tankavaarassa
 • Jäämeri
 • Norjan pohjoisrannikko
Hinta: 1185 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 350 €   
Hinta sisältää: 
 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
 • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh
 • Risteilyn Hurtigruten laivalla sisähytissä
 • Puolihoitoruokailut koko matkan ajan
 • Matkanjohtajan palvelut
 • Kullanhuuhdonta Tankavaarassa
Lisähintaan:
 • Ikkunallinen hytti laivalle 140€ / hlö

 
MATKAOHJELMA

1 pv. ROVANIEMI 

Matkaamme läpi Suomen pohjoisinta, laajinta ja harvaanasutuinta Lapin maakuntaa, Lapinmaata. Päivän mittaan pidetään sopivin välein virkistäytymistaukoja. Iltapäivällä ohitamme Oulun ja Kemin kaupungit ja illansuussa olemme Lapin maakuntakeskuksessa Rovaniemellä. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen.

2 pv. ROVANIEMI - IVALO 

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti PohjoisLappia. Ohitamme päivän aikana Saariselän matkailu- ja tunturialueen, Kaunispään. Matkalla pidämme tauon Tankavaaran Kultakylässä. Tutustumme kullanhuuhdonnan saloihin ja huuhdomme vaskoolilla kultaa, kaikki mitä löytää saa pitää. Illaksi saavumme Ivaloon. Majoitumme hotelliin ja nautimme päivällisen. 300 km

3 pv. IVALO - KIRKKONIEMI

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Norjaa. Jatkamme Inarin järven rantatietä pitkin kohti Sevettijärveä, joka on rakentunut jääkauden aikaiselle merenpohjalle. Paikalliset kutsuvat maisemia ”pirunpelloiksi” Sevettijärven ja Nää- tämön välillä, jotka muodostuvatkin suurikokoisista kivisistä pelloista. Lähestymme kolttasaamelaisten pääasuinaluetta Näätämöä ja Norjan rajaa. Lopulta turkoosinsininen Varanginvuono aukeaa jylhien tuntureiden reunustamana eteemme. Saavumme Kirkkoniemeen, joka sijaitsee tuntureiden ympäröimän Varanginvuonon rannalla lähellä Venäjän rajaa. Nousemme laivaan ja seilaamme Jäämerelle. Laivalla puoli-hoito. 240 km.

4-5 pv. LAIVALLA 

Nautimme Hurtigruten laivan palveluista ja mahtavasta Pohjois-Norjan luonnosta. Laivalla aamiaiset ja lounaat koko matkan ajan. Täällä mieli lepää.

6 pv. NESNA - LUULAJA

Laiva saapuu Nesnan satamaan 11:00, jossa vastassa tuttu bussimme ja kuljettaja. Otamme suunnaksi Ruotsin Lapin ja tunturit. Luulajan kaupunkiin saavuttuamme majoitumme hotelliin. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.

7.pv LUULAJA

Suomen ja Ruotsin rajan ylitämme Haaparanta Tornio rajanylityspaikan kautta. Matkan viimeinen osuus kohti kotia alkaa.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018