Pakkasia pakoon -matkat
Talvella 2018 – 2019 laajenee Pakkasia pakoon -matkojemme valikoima. Jo marraskuussa on mahdollista lähteä etsimään Espanjan lämpöä San Pedroon suuntautuvilla matkoillamme. Rauhallisessa San Pedrossa voi viettää hemmottelulomaa käyttämällä hyväkseen matkaamme kuuluvia kylpyläpalveluita. San Pedron mikroilmasto suola-altaiden vieressä tekee hyvää iholle ja hengitykselle ja tasainen maasto antaa hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja muuhun liikkumiseen.

Tammikuussa suuntaamme kohti Aurinkorannikkoa ja suosittua Fuengirolaa. Mieleisen majoituksen voitte valita kahdesta eri vaihtoehdosta, jotka kaikki sijaitsevat keskustassa ja aivan rannan tuntumassa. Tammikuussa, Suomen kylmimpänä aikana, Fuengirolassa voi viettää koko kuukauden. Eikä mikään estä yhdistelemästä näitä Espanjan matkoja vielä pidemmiksi kokonaisuuksiksi tai tehdä vertailevaa tutkimusta ja siirtyä sieltä seuraavaksi Portugalin puolelle, sehän on vain päivä matkan päässä bussilla.

Helmikuu on Portugalissa mantelipuiden kukkimisen aikaa. Kohteemme on Atlantin puoleiselle rannalle viehättävään Albufeiran kaupunkiin. Kaupungin paikallisten asukkaiden lisäksi siellä talvehtii runsaasti erimaalaisia ”muuttolintuja”. Majoitukseen kuuluu sisäuima-altaan, kuntosalin ja saunojen käyttö, joilla päivä lähteekin mukavasti käyntiin. Suomeen verrattuna Portugalin hintataso on edullinen ja kauppojen valikoimat ovat hyvät. Kaikissa huoneistoissa on keittiö varustus, joten omassa keittiössään voi loihtia tuoreista raaka-aineista herkullisia aterioita oman makunsa mukaan. Hotellin ravintolan iltaruokailut ovat myös varteenotettava vaihtoehto, mitäpä jos kokeilisit olla ihan lomalla ja nauttisit iltaisin kynttilänvalossa tyylikkään ravintolan valmiista ruokapöydästä ja ystävällisestä palvelusta.
Helmikuussa lähdemme todelliselle Pakkasia pakoon matkalle Keniaan, Mombasan rantakaupunkiin. Voisi sanoa, että Ykkösmatkojen alku on Mombasan pitkillä valkoisilla puuterihiekkarannoilla, 80-luvullahan Veijalaisen perhe vietti useita talvia pakkasia paossa täällä palmun alla. Näiltä matkoilta matkailun kipinä on syttynyt, eikä ihme, sillä sieltä löytyy ystävälliset ihmiset, tasainen lämpö, turkoosinsininen Intian valtameri, edullinen hintataso ja maittavat ruokailut saavat vatsan tyytyväiseksi. Lisäksi vesi on lämmintä sekä uima-altaassa että meressä ja kansallispuistojen safareilla on runsaasti eläimiä nähtävänä.

Maaliskuussa matkaamme Bussilla pakkasia pakoon Kreikkaan talven kovimpia pakkasia pakoon keväisen auringon alle! Nauti kauniiden hiekkarantojen äärellä leudosta talvi-ilmastosta. Matkaamme halki Euroopan kiireettömällä aikataululla tutustuen kiinnostaviin kaupunkeihin. Tällä matkalla koemme sekä Baltian kauneuden, että rautaesiripun takaista tunnelmaa ja Balkanin niemimaata pitkin matkatessa ja tutustumme näiden kansojen nykyelämään ja rikkaaseen menneisyyteen. Meidän eurooppalainen sivistyksellinen ja kulttuurillinen alkukoti on peräisin täältä. Laajan kierroksemme aikana Kreikassa näemme kiehtovan Ateenan lisäksi monia muita merkittäviä nähtävyyksiä sekä Korintin kanavan.

Lähde kanssamme eksoottiselle Pakkasia pakoon – matkalle eteläiselle pallonpuoliskolle. Matka Australiaan on monelle pitkäaikainen haave, jonka haluaisi joskus toteuttaa. Mutta maailman toiselle puolen ei kannata lähteä lyhyelle lomalle kiireisellä aikataululla. Nyt teemme sinne todella pitkän matkan, jonka aikana voi nauttia paikallisesta elämästä kohteessa ilman tiukkoja aikatauluja ja lentomatkoilla pysähdymme mennen tullen viettämään väliyötä Aasian puolella rentoutuaksemme lentojen välillä. Perillä Gold Coastilla majoitumme hotelliin.

Pakkasia pakoon-matka on ehdottomasti paras tapa ottaa varaslähtö kevääseen. Kaikissa kohteissamme järjestämme kiinnostuksen mukaan erilaisia lisämaksullisia retkiä läheisiin kohteisiin. Lennot ja lentokenttäkuljetukset on järjestetty joustavasti yhteen ja suomenkielinen opas on kohteissa varmistamassa lomanne sujuvuuden.
Pakkasia pakoon terveisin, Ykkösmatkat