Matka Veijalainen

Jylhät Alpit ja viehättävä Maggiorejärvi

Itävalta, Italia, Sveitsi
5.-11.9.2018 |  Kysy lisäpaikkoja toimistolta!
Innsbruck 1 yö, Dolomiitit 2 yötä, Flims 1 yö, Stresa 2 yötä

Tälle matkalle olemme valinneet Alppien parhaimpia ja kauniimpia osia. Teemme upean läpileikkauksen Euroopan korkeimpaan Alppi vuoristoon. Koemme elämyksiä Alppien ikimetsistä ja lumipeitteisistä vuorten huipuista, jääkylmistä vuoristojärvistä sekä kapeista ja kiemuraisista vuoristoteistä. Innsbruck on Tirolin osavaltion pääkaupunki ja tuttu urheilun ystäville Keski-Euroopan osakilpailustaan. Flims on aitoa Alppikylän tunnelmaa keskellä kaunista ja jylhää Sveitsin luontoa. Bernina Expressin junamatkan Churista Tiranoon maisemia eivät sanat riitä kuvaamaan, tämä täytyy itse kokea! Italian terävät Dolomiitit tekevät vaikutuksen varmasti kaikkiin matkalaisiin ja saapasmaan maukkaat ruoat vievät kielen mennessään. Mahtava matka Alpeille ja Dolomiiteille.

Pohjois-Italian järviseutu on vertaansa vaille viehättävyydessään niin ympäröivän luonnon kuin paikallisen asutuskulttuurin suhteen! Ilmasto on yleensä leuto ja miellyttävä pitkälle syksyyn, suojelevathan Alpit kylmiltä pohjoistuulilta ja Po-joen tasangon yli tulee lämmintä ilmaa etelästä päin. Kesällä järvet sitovat lämpöä ja luovuttavat sitä ympäristöön, jolloin läheisyyteen muodostuu muusta ympäristöä välimerellisempi kasvillisuus sypresseineen, oleantereineen, laakeripuineen ja palmuineen. Alue on ollut jo pitkään niin tavallisten matkailijoiden ja taiteilijoiden kuin kuninkaallisten ja muiden kuuluisuuksien suosimaa lomanviettoaluetta. Järvialueen kaupungit ovat rauhallisia pikku paikkoja ja suosittuja vapaa-ajan aktiviteetteja ovatkin kävelyt rantabulevardeilla ja vierailut laivalla järvien eri kohteisiin. Järvien ympärillä olevat kaupungit ovat säilyneet pieninä ja idyllisinä ja niiden kapeilla kujilla kierrellessä löytyy yllätyksiä toisensa perään.

Hinta 1390 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 250 €  
HINTA SISÄLTÄÄ
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan) 
  • Lennot Helsinki – München, Milano – Helsinki turistiluokassa 
  • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh 
  • Matkaohjelmassa mainitut pääsymaksut 
  • Bernina Express junamatka Tirano - Chur 
  • Puolihoitoruokailut 
  • Matkanjohtajan palvelut
LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ
  • Borromeo palatsi ja puutarha Maggiore-järvellä 40€
  • Mottarone-vuoren köysirataretki 20€

MATKAOHJELMA

1. pv HELSINKI - MÜNCHEN - INNSBRUCK

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta lennämme suoralla aamulennolla Müncheniin, kentällä on vastassa tuttu bussimme ja matkamme suuntautuu kohti Innsbruckia. Kaupunki on monin tavoin miellyttävä ja mielenkiintoinen vierailupaikka, jolla on pitkä ja värikäs historia takanaan. Innsbruckin loistojen ajoista saa hyvän käsityksen vaeltaessaan sen kaduilla ja etenkin vanhakaupunki palatseineen ja museoineen on uskomattoman kaunis paikka lähteä kävelemään, shoppailemaan ja kenties katsastaa Kultainen katto eli Goldenes Dach. Ja jossakin viehättävässä kahvilassa on kiva istahtaa ja maistaa ”Apfelstrudelia” eli itävaltalaista omenaleivonnaista. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.300km

2. pv INNSBRUCK - DOLOMIITIT ITALIA

Alppien yli pohjois-eteläsuunnassa on päässyt jo ammoisina aikoina, kun eri valloittajat ja kauppiaat ovat liikkuneet ympäri Eurooppaa eri alppisolia pitkin. Yksi tunnetuin sola on Brenneron sola Italian ja Itävallan raja-alueella. Mutta mistä tahansa Alpit ylittää, se ei ole koskaan yksitoikkoista matkantekoa. Silmäniloa on luvassa tällekin päivälle, joten tuskin kukaan nukahtaa kesken matkan näillä solateillä! Dolomiittien kohteemme näyttää olevan luoksepääsemättömässä paikassa jylhien vuorten ympäröimänä, kunnes vuorten keskeltä löydämme ihastuttavan alppikylän, jonka tunnelmasta nautimme seuraavien päivien ajan. Majoittuminen ja illallinen.300km

3. pv DOLOMIITIT

Tänään teemme kattavan kierroksen Dolomiittien mahtavissa maisemissa pieniä serpentiiniteitä pitkin. Sellan massiivi kohoaa läpipääsemättömän näköisenä kylämme edessä, mutta sen ylittäminen on mahdollista solaa pitkin. Solassa tie kohoaa korkeimmillaan 2244 metriin. Dolomiitit on nimetty sen kivilajin mukaan, joka on tunnusomaista tälle seudulle ja vuoren pinta näyttää poikkeuksellisen väriseltä muihin Alppien vuoristoihin verrattuna. Tämänkaltaista geologista muodostelmaa vain harva on nähnyt ennen tätä matkoillaan. Yhteinen illallinen.

4. pv DOLOMIITIT - FLIMS

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Tiranoon ja jatkamme matkaa kuuluisalla Bernina Expresspanoraama junalla Sveitsiin, Churiin, ihastellen Alppimaailman kauneuden loistoa. Noin neljän tunnin junamatka on Unescon maailmanperintökohteiden listalla. Matka kulkee 196 sillan ja 55 tunnelin kautta ja korkein kohta on 2253 metrin korkeudessa. Saavumme illansuussa pieneen Flimsin alppikylään keskelle maalauksellisia maisemia. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5. pv FLIMS - STRESA, LAGOMAGGIORE

Aamiainen hotellilla ja sen jälkeen lähdemme ajamaan Sveitsin jylhissä alppimaisemissa kohti Italiaa ja satumaisen kaunista Maggiore-järveä, joka sijaitsee osittain Sveitsin, osittain Italian puolella. Lago Maggiore tunnetaan eleganssistaan, monet tyylikkäät hotellit ja palatsit sekä kukkaistutukset tuovat tuulahduksen 1900-luvun vaihteen Belle Epoque -kaudelta järven kaupunkeihin. Yhteinen illallinen. 80km

6. pv LAGOMAGGIORE

Lago Maggiore on yksi Euroopan kauneimmista järvistä mykistävän kauniiden vuoristomaisemien ympäröimänä. Mottarone-vuoren huipulle eli lähes 1500 metrin korkeuteen pääsee kätevästi köysiradalla ihailemaan jylhiä maisemia järven yli. Kirkkaalla säällä huipulta voi nähdä jopa Sveitsin puolelle asti henkeäsalpaaviin alppimaisemiin ja upeisiin järvinäkymiin. Järviseutu ja sen viehättävät kaupungit ovat olleet vuosisatoja aristokraattien ja taiteilijoiden suosima elegantti lomakohde. Laivat liikennöivät eri kaupunkien välillä ja suosituin laivareitti suuntautuu Borromeon-saarille, jotka ovat tunnettuja palatseistaan ja upeista puutarhoistaan. Saaret hankki omistukseensa ja omistaa yhä upporikas milanolainen Borromeo suku, jonka mukaan saaret nimettiin. Yhteinen illallinen.

7. pv STRESA, LAGO MAGGIORE - MILANO - HELSINKI

Aikaisen aamiaisen jälkeen ajamme Milanon lentoasemalle, josta suoralla lennolla matkaamme Helsinkiin ja kotimatkan viimeinen osuus voi alkaa.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018