Matka Veijalainen

Joulumatka Pietariin

22.-26.12.2018 | 5 päivää

Lähde mukaamme joulunviettoon Pietariin, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Pietari - Pohjolan Venetsia, joka sijaitsee Nevajoen suulla Suomenlahden pohjukassa 42:lla saarella, joita yhdistää toisiinsa 800 toinen toistaan kauniimpaa siltaa. Pietarin keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalla. Pääkatu Nevski prospekt alkaa Amiraliteetista ja päättyy Aleksanteri Nevskin luostariin. Sen varrella on yli neljän kilometrin matkalla loistokkaita palatseja, kirkkoja, kahviloita ja ravintoloita, ylellisiä myymälöitä sekä tavarataloja.

MATKAN KOHOKOHDAT

 • Pietarin jouluvalot
 • Retki Katariina Suuren palatsiin
 • Opastettu kaupunkikierros
 • Juhlaillallinen

Hinta 495€ / hlö / 2 hh, 1hh lisä 90 €

HINTA SISÄLTÄÄ:

 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
 • Hyvätasoisen hotellimajoituksen 2 hh, hotelli Radisson Sonya****
 • Puolihoitoruokailut koko matkan ajan, 4 aamiaista ja 4 illallista
 • Matkanjohtajan palvelut
 • Pääsylipun Eremitaasi taidepalatsiin
 • Opastetun kaupunkikiertoajelun

LISÄHINTAAN

 • Ryhmäviisumi 85€
 • Retki Katariinan palatsiin 60€


1. pv LAPPEENRANTA – VIIPURI – PIETARI

Rajanylityksen jälkeen lyhyt matka Viipuriin, jossa teemme pienen kaupunkikierroksen ja pidämme kahvitauon. Iltapäivällä saavumme Pietariin, majoitumme hyvällä sijainnilla olevaan hotelliin. Yhteinen päivällinen.

2. pv KAUPUNKIKIERTOAJELU JA EREMITAASI TAIDEMUSEO

Runsas ja monipuolinen aamiainen. Tänään tutustumme Pietariin kaupunkikiertoajelulla. Kierroksen aikana kuulemme kaupungin historiasta, ihailemme runsaita jouluvaloja, koristeellisia siltoja ja kanavarantoja lukemattomine kauniine palatseineen. Näemme ulkoapäin mm. Palatsiaukion, Amiraliteetin, Talvipalatsin, Senaatintorin ja paljon muuta. Käymme joko Pyhän Nikolaoksen katedraalissa tai Kazanin kirkossa. Kiertoajelun jälkeen opastettu tutustuminen Eremitaasiin, näemme Katariina Toisen aloittaman taidekokoelman, joka nykyään käsittää yli 3 miljoonaa teosta. Eremitaasia voitaneen pitää Pietarin sydämenä. Talvipalatsi on nähtävyys jo itsessään puhumattakaan Matissen, Rembrandtin tai Da Vincin kuuluisista teoksista. Eremitaasi ei ole pelkästään taidenäyttely, vaan se edustaa myös venäläisen kulttuurin historiaa. Opastetulla retkellä näet taideaarteiden helmet ja kuulet kiehtovimmat tarinat. Kierroksen kesto n. 2 tuntia. Yhteinen päivällinen.

3. pv JOULUAATTO JA JUHLAILLALLINEN

Runsas ja monipuolinen aamiainen. Tänään rauhoitumme joulun viettoon läheistemme kanssa. Illalla yhteinen juhlaillallinen.

4. pv RETKI KATARIINA SUUREN PALATSIIN

Runsas ja monipuolinen aamiainen. Tänään teemme lisämaksullisen retken 24 kilometrin päässä sijaitsevaan Pietari Suuren vaimon, Katariinan, kesäasuntoon. Upea Katariinan palatsi on mahtava nähtävyys kaikille Pietarin kävijöille. Kesäasunto oli alun perin 1700-luvun alussa rakennettu vaatimaton kaksikerroksinen rakennus, jota laajennettiin vuosina 1744–1757 upeaksi rokokoopalatsiksi. Toinen maailmansota oli ankara palatsille ja erityisesti meripihkahuoneelle, josta ei jäänyt palaakaan jäljelle natsien iskun jälkeen. Alkuperäisiä koristeita ei ole vieläkään löydetty. Uudelleen restauroitu meripihkahuone avattiin yleisölle vuonna 2003 Pietarin 300-vuotisjuhlien kunniaksi. Takana olivat yli 20 vuotta kestäneet entisöintityöt ja monien kymmenien miljoonien eurojen kulut. Päivällinen hotellilla.

5. pv PIETARI – VIIPURI – LAPPEENRANTA

Runsas ja monipuolinen aamiainen. Aloitamme paluumatkan ja pidämme Viipurissa vielä ostos ja lounastauon. Rajan ylitys ja kotimatkan viimeinen osuus voi alkaa. Mahtava joulumatka upeaan jouluiseen Pietariin.


MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018