Matka Veijalainen

Britteinsaarten kiertomatka

13.-20.4.2019 | 8 päivää | Irlanti, Pohjois-Irlanti, Skotlanti ja Englanti

Dublin 2 yötä, Belfast 1 yö, Edinburgh 1 yö, York 1 yö, Lontoo 2 yötä,

Keväinen Iso-Britannia, ikivihreä Irlanti ja säkkipilleistä ja kilteistä tunnettu Skotlanti.

Matkan aluksi nautimme pienen matkan Irlannin maalaismaisemista ja sen pääkaupungista Dublinista, johon tutustumme kahden päivän ajan. Belfast, kaupunki Irlannin saaren pohjoisosassa, joka kuuluu vielä Iso-Britannialle. Täällä rakennettiin aikansa mahtavin laiva Titanic. Skotlannin nummet ja miljoonat lampaat kiviaitoineen jäävät jokaisen mieleen. Yorkin historiallinen muurien ympäröimä kaupunki pienine keskiaikaisine kujineen ja kahviloineen ottaa sinut avosylin vastaan. Tutustumme Lontoon parhaimpiin nähtävyyksiin, teemme ostoksia ja maistelemme uusia makuja. Britteinsaaret on ryhmä Luoteis-Euroopan saaria, jotka jakautuvat Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin tasavallan valtioihin. Nämä saaret muodostavat Euroopan länsirannikolle 315 134 neliökilometrin kokoisen saariston, joka käsittää mm. Iso-Britannian ja Irlannin saaret. Saarikierroksen teemme laadukkaalla ilmastoidulla turistibussillamme.

Hinta 1680 € / hlö / 2hh, 1hh lisä 400 €  
HINTA SISÄLTÄÄ:
 • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
 • (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
 • Lennot Helsinki – Dublin, Lontoo – Helsinki turistiluokassa
 • Laivamatka Belfast – Cairnryan kansipaikoin
 • Hyvätasoiset hotellimajoitukset 2h
 • Puolihoitoruokailut 7 aamiaista, 5 illallista, 1 lounas, 1 iltapäivä tee
 • Kaupunkikiertoajelu Lontoo, Belfast, Dublin ja Edinburgh
 • Kuningasperheen huvijahti vierailu
 • Matkanjohtajan palvelut
LISÄMAKSULLISIA RETKIÄ:
 • Windsorin kuninkaidenlinna 60€
 • Guinness- olutpanimo sis. maistiaiset 35€
 • Riverdance Show & Dinner 50€
 • Powerscourtin puutarha ja kartano 50€
 • Titanic museo 35€

MATKAOHJELMA

1.pv HELSINKI - DUBLIN

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lennämme Finnairin siivin Dubliniin, jossa keltainen bussimme on jo odottamassa meitä. Hotellista pääsee kätevästi kuuluisalle ostoskadulle O'Connell Streetille tai kaupunkia halkovan Liffey-joen rantakaduille aistimaan ilmapiiriä. Lähellä on kuuluisa Temple Bar-alue pubeineen ja ihanine pikku putiikkeineen. Liffey-joen ylittää useita siltoja, joista Half Penny Bridge (puolen pennin silta) on kävelysilta. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen hotellilla.

2.pv  DUBLIN 

Aloitamme tutustumisen tähän upeaan kaupunkiin heti aamiaisen jälkeen ja teemme kaupunkikierroksen paikallisoppaan johdolla opastetulle kaupunkikiertoajelulle. Dublinin perustivat vuonna 840 viikingit, jotka valloittivat suurimman osan Irlantia. Kaupungin merkittäviä rakennuksia ovat muun muassa Pääpostitoimisto (General Post Office), Dublinin linna (Dublin Castle), Trinity College - yliopisto kampusalueineen. Uskonnollisista rakennuksista mainittavimpia ovat Pyhän Patrikin katedraali (St. Patrick´s Cathedral) ja Christ Church Cathedral. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa.  Iltapäivällä järjestämme lisämaksullisia retkiä. Teemme retken yhteen Euroopan kauneimpaan puutarhaan ja Powerscourtin kartanoon, tämän tavattoman kauniin kokonaisuuden rakentamiseen meni yli 100 mieheltä 12 vuotta. Iltapäivällä voivat halukkaat osallistua vierailulle Guinness-olutpanimoon, jonka yhteydessä on museo ja mielenkiintoinen oluenpanonäyttely Guinness Storehouse. Panimokierroksen jälkeen on mahdollista nauttia aitoa ja alkuperäinen "a pint of Guinness", lasillinen maailmankuulua Guinness-olutta, joka on tummaa ja täyteläistä kuin syksyinen yö. Illalla on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle nauttimaan Riverdanceesityksestä ja illallisesta paikalliseen ravintolaan.

3. pv DUBLIN - BELFAST

Suuntaamme kohti Irlannin saaren pohjoisosaa. ja seuraavaa kaupunkikohdettamme, Belfastia. Ajelemme parin tunnin ajan upeissa nummimaisemissa Pohjois-Irlannista. Teemme kaupunkikiertoajelun paikallisen oppaan johdolla. Pääsemme näkemään Pohjois-Irlannin pääkaupungin ylpeyden aiheen; yhden koskettavista ihmeistä eli Titanic- rakennuksen, joka on suurin lanseeraus Belfastissa 100 vuotta sitten uponneen Titanicin jälkeen. Rakennus avattiin yleisölle huhtikuussa 2012. Iltapäivällä on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan tarkemmin Titanicin historiaan. Vieraillessamme Titanic -rakennuksessa saamme kattavan kuvan Titanicin syntyhetkistä aina epäonniseen neitsytmatkaan saakka. Illallinen hotellin ravintolassa. 120 km

4. pv BELFAST - EDINBURGH

Aamiaisen jälkeen siirrymme satamaan ja ylitämme lautalla saarten välisen lyhyen merimatkan.  Ajelemme Skotlannin puolella mukavan matkaa ja näemme miten maisema vaihtuu matkan edetessä. Iltapäivällä saavumme Edinburghiin, joka on Skotlannin pääkaupunki. Tutustumme kauniiseen kaupunkiin paikallisoppaan johdolla. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 200km

5. pv EDINBURGH - YORK

Aamupalan jälkeen vierailemme kuningasperheen huvijahdilla, Britannialla, jolla myös prinsessa Diana ja prinssi Charles matkustivat häämatkalleen. Päivän aikana ajelemme bussilla kohti maan Englannin pohjoisosaa, Yorkin kaupunkia, jossa teemme pienen kaupunkikierroksen. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Yorkin tuomiokirkko, vanha kaupunki ja sen keskiaikaiset linnanmuurit sekä lukuisat museot. Yhteinen illallinen hotellilla. 320km

6. pv YORK – LONTOO

Tänään suuntaamme maan pääkaupunkiin Lontooseen. Teemme iltapäivällä opastetun kaupunkikierroksen, jonka aikana käymme katsomassa Lontoon nähtävyyksiä, joista kuuluisimpia ovat Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, Buckinghamin palatsi, Trafalgar Square ja Piccadilly Circus.

Majoitumme kahdeksi yöksi aivan Lontoon keskustaan, yhteinen illallinen. 320 km

7. pv LONTOO

Lontoossa jää myös omaa aikaa nauttia suurkaupungin sykkeestä. Voit lähteä vaikka rentouttavalle ostoskierrokselle Portobello Roadille, tunnettuun Harrodsin tavarataloon tai Oxford Streetin kauppoihin. Ostosten lomassa on mukava pysähtyä nauttimaan vaikkapa lasillinen paikalliseen brittiläiseen pubiin. Madame Tussaudin vahakabinetti on myös ainutlaatuinen kokemus monine kuuluisuuksineen. Entäpä vierailu Buckinghamin palatsin kuninkaallisissa sisätiloissa tai risteily pitkin Thames jokea? Järjestämme halukkaille lisämaksullisen retken Windsoriin, kuninkaitten linnaan, retken kesto 5 tuntia. Iltapäivällä nautimme yhdessä Afternoon tean kaikkine herkullisine paakelseineen, mikä mahtava huipennus tälle matkalle.

8. pv LONTOO - HELSINKI

Aamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkan lentämällä Helsinkiin Lontoon Heathrow lentoasemalta.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018