Matka Veijalainen

UPEA KANSALLISMAISEMAMME KOLI JA
PIELINEN

25.–27.7.2017 | 3 päivää

Koli on kansallismaisemistamme tunnetuimpia ja upeimpia luontomatkailukohteita. Kolin mahtavat maisemat ovat tulleet tutuksi meille monien kuuluisien taiteilijoiden töistä. Eero Järnefelt, Pekka Halonen ja kirjailija Juhani Aho ihastuivat kaikki näihin mahtaviin maisemiin. Järnefeltin lanko Jean Sibelius teki Ainonsa kanssa Kolille ja Lieksaan jopa häämatkansa ja haki innoitusta Kalevalasta ja Karjalasta kulkien samaa reittiä kuin Elias Lönnrot aikoinaan. Kansallisromantiikan aikakaudella Kolista tuli kalevalaisen maiseman ja suomalaisuuden symboli ja mikä onkaan sopivampaa näin Suomen 100-vuotis juhlavuonna kuin kokea se sama mistä Sibelius kirjoitti päiväkirjaansa vuonna 1909: ”Kolilla. Yksi elämäni suurimmista kokemuksista….”

Matkan kohokohtia

  • Kolin ja Pielisen kansallismaisemat
  • Tulikiven kivikylä
  • Pielisen museo
  • Bomba

HINTA: 285 € / hlö / 2 hh, 1 hh lisä 120 €

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Hotellimajoituksen 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut, 1 lounas, 1 illallinen ja 2 aamiaista
  • Sisäänpääsymaksut Kivikylä ja Pielisen museoMATKAOHJELMA

1. pv JUUKA – KOLI

Ajelemme erämaamaisemissa kohti Juukaa, joka on tunnettu kauniista puukirkostaan ja Puu-Juuasta eli Juuan kirkonkylän vanhasta keskustasta, jonka vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun lopusta. Tällä idyllisellä alueella sijaitseva myllymuseo sisältää myllyn, myllärin tuvan, aitan ja savusaunan. Matkalla poikkeamme myös Nunnalahden Tulikiven kivikylässä, jossa näemme modernissa ympäristössä kuinka vuosimiljoonia vanha ikikivi elää tässä ajassa. Matka jatkuu Ukko-Kolille, jossa hotellimme Sokos Hotelli Koli sijaitsee kansallismaiseman parhailla paikoilla, kansallispuiston portilla ja Luontokeskus Ukon vieressä. Vapaata aikaa vierailla luontokeskuksessa ja reippailla Kolin mahtavissa maisemissa. Lounas.

2. pv KOLI – LIEKSA – MÄTÄSVAARA – NURMES

Aamiainen ja aikaa vielä aamulenkille Kolin upeissa maisemissa ja lähtö Suomen sisävesien suurimmalla autolautalla toiselle puolen Pielistä kohti Lieksaa. Laivamatkalla Kolilta Lieksaan ihaillaan ”Pielisen pintoo” ja Pohjois-Karjalan komeita vaaramaisemia.  Lieksanjoen rannalla tutustumme Pielisen museoon, Suomen toiseksi suurimpaan ulkomuseoalueeseen. Lieksasta matkamme jatkuu Mätäsvaaran kautta kohti Nurmesta. Majoittuminen ja päivällinen Sokos hotelli Bomballa

3. pv NURMES

Aamiaisen jälkeen poikkeamme Valtimolla, jota Elias Lönnrot kuvailee seuraavasti: ”Seudut ovat kauneimpia maassa lampineen, lahtineen, niemineen, kannaksineen ja metsineen.” Kirkonkylä sijaitsee Haapajärven ja Valtimojärven välisellä kannaksella ja sen harjun laella sijaitsee puurakenteinen vuonna 1901 valmistunut kaunis puukirkko. Valtimon raitilla on mahdollisuus tutustua persoonallisiin kyläkauppoihin. Iltapäivällä palaamme monia kokemuksia ja näkymiä rikkaampana kotiin pala Karjalaa muistoissamme ja tiedämme miksi nämä kohteet on nimetty kansallismaisemiksemme.

MatkaOpas 2018

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MATKAOPAS 2018