Matka Veijalainen

SAIMAAN KIERROS

5.-7.8.2017, 3 päivää

Mikkeli - Lemi - Imatra - Punkaharju – Savonlinna

Suur-Saimaan kierros on matkailureittien kuningatar ja reitti, joka jokaisen on joskus koettava. Reitti kiertää sinisenä siintävän Saimaan rantoja halki kylien, kaupunkien, luonnon ihmeiden ja kulttuurimaisemien halki. Matkan varrelle jää Järvi-Suomen vilkkaimmat kaupungit Mikkeli, Lappeenranta, Imatra ja Savonlinna, joissa jokaisessa on runsaasti nähtävää. Matkaamme Saimaan mielenkiintoisimpiin kohteisiin nauttimaan hyvistä paikallisista ruoista ja nähtävyyksistä. Tsaarinaikaan, 1800-luvun lopulla, Imatran koski oli suuri nähtävyys Euroopassa, kuten juuri rakennettu Eiffel -tornikin. Vuoksi- joen koskessa ei vielä tuolloin ollut siltaa, joten joki piti ylittää veneellä kiertämällä tai vaijerirataa pitkin. Kosken yli rakennettiin silta 1892, joka helpotti liikkumista. Euroopan suurin koski padottiin vuonna 1929, jonka jälkeen vettä on juoksutettu satunnaisesti vanhaan koskiuomaan koskinäytöksissä. Paikalliset torit antavat ihania makuelämyksiä sekä risteily Saimaalla on mukava tapa viettää kesäpäivää. Lähde mukaamme tämän kesän uutuus matkalle Suomi nousuun -teemalla.

Matkan kohokohdat:

  • Lounas Kippurasarvessa
  • Imatran valtionhotelli
  • Punkaharju
  • Saimaan risteily

Hinta: 285 € / hlö / 2hh, 1 hh lisä 90 €

Hinta sisältää:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
  • Majoituksen 2hh
  • Puolihoitoruokailut 2 kertaa aamiainen, 1 lounas ja 1 illallinen
  • Opastetut kiertoajelut
  • Matkaohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
  • SisävesiristeilynMATKAOHJELMA

1.pv MIKKELI – LEMI – IMATRA

Matkan aloitamme tutustumisella Mikkelissä Kenkäveron vanhaan ja tunnelmalliseen pappilamiljööseen. Lounastamme Lemin Kippurasarvessa särää, joka on tuhat vuotisen perinteen mukaisesti valmistettua lammasherkkua. Hidas kypsytys takaa suussa sulavan makunautinnon. Lemiläiseen tapaan särää nautitaan hartaasti ja niin monta kierrosta kuin maistuu ja jaksaa syödä.

Imatralla tutustumme jo tsaarin aikana suosittuun luonnon nähtävyyteen Imatran koskeen. Saamme nauttia linnamaisen Valtionhotellin vieraanvaraisuudesta. Majoitumme Valtionhotelliin kylpylärakennukseen kahden hengen huoneisiin. Majoittumisen jälkeen voi tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai nauttia hotellin palveluista. Yhteinen lounas Lemissä. 

2.pv IMATRA – SAVONLINNA

Aamiaisen jälkeen lähdemme Imatran kaupunkikiertoajelulle paikallisen oppaan johdolla. Näemme tärkeimmät nähtävyydet ja kuulemme historiasta ja nykypäivästä. Kierroksen jälkeen suuntaamme kohti Savonlinnaan, matkamme kulkee Punkaharjun kauniissa kansallismaisemmissa ja tutustumme myös Luston metsämuseon moninaiseen näyttelyyn. Savonlinnan historian värikkäät vaiheet kuulemme paikallisen oppaan johdolla. Yhteinen illallinen.

3.pv SAVONLINNA

Aamiaisen jälkeen tutustumme Saimaaseen sisävesiristeilyllä aidon sisävesilaivan kyydissä. Puolilta päivin aloitamme kotimatkan.

MatkaOpas 2017

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MINI MATKAOPAS : 
Syksy 2017 - Talvi 2018