Matka Veijalainen

SAARISTOTIETÄ AHVENANMAALLE

5.-7.8.2017 | 3 päivää Täynnä

Lähde mukaan tutustumaan kesäiseen Ahvenanmaan saaristoon. Reittimme kulkee historiallista postitietä ja tutustumme saariston kalastuselinkeinoon ja kyläelämään sekä seurakunnan toimintaan. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita salakuljetuksesta. Ahvenanmaan maaseudulla näemme idyllisiä pientiloja hedelmätarhoineen ja perunaviljelyksineen. Kuuluisat Taffel Sipsit ja Oolannin ranskalaiset perunat ovat kotoisin Ahvenanmaalta.

Ahvenanmaa on demilitarisoitu alue, jonka juuret ovat lähtöisin Bomarsundin linnoituksesta. Krimin sodassa, jota kutsutaan myös Oolannin sodaksi, vuonna 1854 englantilais-ranskalaiset joukot hyökkäsivät linnoitukseen. Myöhemmin linnoitus tuhottiin, koska oli brittiläisten etujen mukaista estää venäläisten sotilaallinen toiminta saarilla. Krimin sodan vuonna 1856 päättäneeseen Pariisin rauhansopimukseen otettiin määräys, ettei Ahvenanmaata saa linnoittaa. Matkan aikana näemme linnan raunioita ja kuulemme lisää historiallisista tapahtumista.

HINTA: 354 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 100 €  

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Matkaohjelmassa mainitut laivamatkat
  • Hotellimajoitukset 2hh, Brandössa osa on mökkimajoituksessa
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut, 1 illallinen ja 1 lounas
  • Opastetut kiertoajelut


MATKAOHJELMA

1.pv KUSTAVI - ÅVA BRANDÖ

Matkaamme Kustavista saaristolautalla Vuosnainen - Åva Brändön saarelle. Majoitumme Gullvivan hotelliin. Opastettu kiertoajelu Brändön saarella, jossa tutustumme vanhan postitien historiaan ja kalastuselinkeinoon sekä saaristokylän elämään. Kuulemme myös mielenkiintoisia tarinoita pirtun salakuljetuksesta. Illallinen hotellissa.                       

2. pv KUSTAVI - MAARIANHAMINA

Aamiainen hotellissa. Saaristolautta Torsholma - Hummelvik. Teemme kattavan kiertoajelun maaseudulla. Matkan varrella näemme hyvin hoidettuja pientiloja, hedelmätarhoja ja perunanviljelyksiä. Geta-vuorella saamme ihmetellä geologisia siirroksia, kalliohalkeamia ja nautimme yhteisen lounaan upeassa maisemaravintolassa. Näemme Bomarsundin linnoituksen raunioita, Kastelholman linna-alueen sekä vierailemme paikallisessa kotiseutumuseossa.  Saavumme illansuussa Ahvenanmaalle ja majoitumme Arkipelag- hotelliin****. Ilta on vapaata aikaa nauttia Maarianhaminasta. Yhteinen lounas.

3. pv MAARIANHAMINA - TURKU - KUOPIO

Hotelliaamiaisen jälkeen on vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen Maarianhaminassa. Iltapäivällä laivamatka Maarianhaminasta Turkuun, josta jatkamme matkaa kohti kotia.

MatkaOpas 2017

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MINI MATKAOPAS : 
Syksy 2017 - Talvi 2018