Matka Veijalainen

Kaunein vuonoristeily

17.–27.8.2017 | 11 päivää | Norja, Ruotsi, Tanska 
Täynnä

Norjan vuonot tunnetaan maailman kauneimpina. Olemme valinneet ohjelmaamme upeimmat näistä vuonoista. Parasta on, että näemme maisemat laivalta ja samalla nautimme ensiluokkaisesta palvelusta ja ruoasta täysihoidolla. Jokaisen pitää kerran elämässään kokea Royal Caribbeanin varustamon laadukas ja hemmotteleva palvelu! Risteilyalus rantautuu monissa kohteissa. Sinulla on mahdollisuus mennä maihin tai jäädä nauttimaan laivan antimista. Näemme monipuolisesti Norjan rannikkoa sekä idyllisiä kaupunkeja ja kyliä. Vierailusatamia ovat Ålesund, Geiranger, Stavanger ja Bergen. Ålesund on Sunmören läänin pääkaupunki ja kuuluisa jugend-tyylistään. Geiranger-vuono on tunnetuin Norjan monista vuonoista. National Geographicin arvovaltainen raati on valinnut sen matkailun kannalta kaikista Unescon maailmanperintökohteista parhaaksi. Kuningatar Sonja ja kuningas Harald juhlivat hopeahäitään ulkomaisten vieraiden kera tässä sadunomaisessa ympäristössä. Bergen oli keskiaikana Norjan kuningaskunnan ja Hansaliiton aikana Pohjois-Atlantin kaupankäynnin keskus. Muistona menneestä siellä on Unescon maailmanperintölistalla oleva Bryggenin ulkoilmamuseoalue. Menomatkan Tanskaan ja paluun Tukholmaan matkaamme laadukkaalla bussillamme ja Turun ja Tukholman väliset laivamatkat teemme mukavasti Silja Linen laivoilla.

Hinta 1950 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 1485€
Hinta sisältää: 
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (liitäntäkuljetukset lisähintaan)
  • Laivamatkat Turku – Tukholma – Turku Silja Line laivoilla B2-hytissä
  • Royal Caribbean Serenade of the Seas risteily Kööpenhamina – Geiranger - Kööpenhamina täysihoidolla
  • Hyvätasoisen hotellimajoituksen 2hh Kööpenhaminassa
  • Puolihoitoruokailut matkalla
  • Täysihoitoruokailut risteilijällä
  • Matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisähintaan: 
  • Ikkunallinen hytti matkaohjelman kaikille laivoille 590 €/hytti

LISÄMAKSULLISET RETKET

  • Bergen kaupunkikierros 50€
  • Geiranger valokuvausretki vuorelle 45€

MATKAOHJELMA

1. pv TURKU

Ajamme Turkuun, josta risteilemme Tallink Siljan laivalla Tukholmaan. Laivassa illallinen noutopöydästä.

2. pv TUKHOLMA - KÖÖPENHAMINA

Aamiainen noutopöydästä. Laivan saavuttua Tukholmaan lähdemme ajelemaan Ruotsin läpi kohti Tanskaa ja Kööpenhaminaa. Lounastamme Vätternjärven rannalla. Saavuttuamme Kööpenhaminaan majoitumme hotelliin. Ilta vapaata. 650 km

3. pv KÖÖPENHAMINA - LAIVAAN

Aamupäivällä on omaa aikaa. Lähdemme satamaan hyvissä ajoin. Serenade of the Seas -risteilyalus lähtee merelle 17:00. Illallinen laivalla.

4. pv MERELLÄ RISTEILLEN

Vietämme kokonaisen päivän merellä ja näin saamme nauttia risteilyaluksen tarjoamista palveluista ja viihdykkeistä.

5. pv STAVANGER

Laiva saapuu Stavangerin satamaan 08:00, jolloin on mahdollista mennä maihin tutustumiskäynnille. Stavanger on Norjan neljänneksi suurin kaupunki ja Rogalandin läänin pääkaupunki Bokna vuonon etelärannalla Länsi-Norjassa. Kaupungissa sijaitsee Norjan öljyhallinnon keskusvirasto ja öljy-yhtiö Statoilin pääkonttori. Laiva jatkaa matkaa klo 18:00.

6. pv BERGEN

Bergeniin risteilyalus saapuu 07:00. Nyt on päivä aikaa käydä jaloittelemassa seitsemän vuoren ympäröimässä Bergenissä. Tämä on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja se oli Norjan pääkaupunki vuoteen 1299 asti. Kaupungin sataman tuntumassa sijaitsee puinen vanhakaupunki Bryggen, joka on vierailemisen arvoinen paikka. Muita tunnettuja turistinähtävyyksiä ovat kävelykatu Torgallmenningen, Hansamuseo sekä 420 metriä korkea Fløyen-vuori, jonka näköalatasanteelle pääsee Fløibanen-raitiovaunulla. Laiva lähtee 17:00 takaisin merelle.

7. pv ÅLESUND

Tänään on mahdollista vierailla Ålesundin kaupungissa Norjan länsirannikolla, Bergenin pohjoispuolella. Ålesund tuhoutui tulipalossa 1904 lähes täysin, 800 asuntoa paloi ja 11 000 asukasta jäi asunnottomaksi. Uusi Ålesund rakennettiin kivestä ja tiilestä jugend-tyyliin. Se onkin yksi yhtenäisimmistä jugendkaupungeista maailmassa.

Tästä osasta Norjaa on viikinkisaagojen mukaan kotoisin myös Rollo, joka nai Ranskan kuninkaan tyttären ja perusti Normandian. Hän oli myös Wilhelm Valloittajan ja täten samalla Englannin kuningashuoneen esi-isä. Aikaa Ålesundissa vierailuun on lähes koko päivä, joten ehdit bongata Rollon patsaan kiipeilypolun varrella. Risteilyalus on ankkuroituna 07:00 -17:00 välisenä aikana.

8. pv GEIRANGER

Risteilyalus saapuu Geirangeriin 07:00. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, matkalla Geirangerin idylliseen kylään voi nähdä upeita vesiputouksia, kuten ”Seitsemän sisarta” ja ”Kosijan”. Pystysuorat kalliot vuonon molemmin puolin saavat ihmettelemään kuinka joku on voinut viljellä maataan näillä vuoristotiloilla. Geirangerin kylässä on matkamuistomyymälöitä, ravintoloita, kahviloita sekä paljon valokuvattavaa. Laiva lähtee eteenpäin klo 17:00.

9. pv MERIPÄIVÄ

Viimeinen päivä aikaa nauttia Royal Caribbean -aluksen palveluista ja hyvästä ruoasta.

10. pv KÖÖPENHAMINA - TUKHOLMA

Aikainen aamiainen. Saavumme Kööpenhaminaan 07:00. Lähdemme ajamaan välittömästi laivalta pääsyn jälkeen kohti Ruotsia ja Tukholmaa. Nautimme lounaan matkan varrella. Tallink Siljan laiva lähtee Tukholmasta kohti Turkua 19:30 paikallista aikaa. Ilta on vapaata.

11. pv TURKU            

Buffetaamiaisen jälkeen saavumme Turkuun ja kotimatka voi alkaa.

MatkaOpas 2017

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MINI MATKAOPAS : 
Syksy 2017 - Talvi 2018