Matka Veijalainen

KALLE KUNINKAAN MANSIKKAPAIKAT

26.-30.6. ja 21.-25.8.2017 | 5 päivää

NORRKÖPING 1 YÖ, UPPSALA 1 YÖ

Tukholman lähistöllä sijaitsee useita kuninkaallisia ja yksityisiä linnoja, joiden paksujen muurien ja seinien sisälle kätkeytyy monta ihmeellistä tarinaa. Meillä on pitkä yhteinen historia rakkaan naapurimme kanssa ja nämä linnat kertovat omalta osaltaan myös meidän kansamme vaiheikkaasta menneisyydestä. Näemme kierroksellamme upeita saleja hienoine tyylihuonekaluineen ja kattokruunuineen, muotokuvakokoelmia ja hyvin hoidettuja puutarhoja sekä kuulemme moninaisia tarinoita siellä asuneiden ihmisten elämästä.

Lähde siis kanssamme tutustumaan näihin kohteisiin ja näkemään samalla idyllisiä pikkukyliä sekä vähän isompiakin kaupunkeja sekä Mälären-järven rantojen lumoa. Naapurissamme sijaitsee monta yllättävää ja meille vielä niin tuntematonta aarretta.

Päivämatkat ovat lyhyitä joten aikaa pysähtelyihin on riittävästi ja laivamatkat teemme kiireettömästi Helsingin laivoilla.

Matkan kohokohdat

  • Lukuisat linnat
  • Merimatka Helsinki – Tukholma – Helsinki
  • Sigtuna
  • Tukholma

HINTA: 565 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 225 €

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Matkaohjelmassa mainitut laivamatkat B2 hytissä
  • Hotellimajoitukset 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut
  • Matkanjohtajan palvelut
  • Sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaan



MATKAOHJELMA

1.pv HELSINKI - MERELLE

Ajamme Helsinkiin, josta siirrymme Tallink Silja- laivalla Tukholmaan. Laivalla nautimme yhteisen buffet-illallisen.

2. pv TUKHOLMA - NORRKÖPING

Saavumme aamupäivällä Tukholmaan. Tutustumme UNESCOn maailmanperintökohteenakin tunnettuun Drottningholmin linnaan. Linna on yksi parhaiten säilyneistä kuninkaallisista linnoista Ruotsissa ja se toimii edelleen kuningasparin kotina. Antoisan kierroksen jälkeen suuntaamme Itä–Götanmaalle Mauritzbergin linnaan. Tämä Bråvikenin rannalla komeileva 400-vuotias linna on saanut omistajansa Liisa Lipsasen juurtumaan Ruotsiin. Yhteinen lounas. 200km

3. pv NORRKÖPING - UPPSALA

Seuraava kohteemme aamiaisen jälkeen on Gripsholmin linna, joka on tunnettu ennen kaikkea ainutlaatuisesta muotokuvakokoelmastaan Kustaa Vaasan ajoista meidän päiviimme asti. Linnaa ympäröivä viehättävä puutarha houkuttelee kävelylle kukkapenkkeineen ja kukkasommitelmineen. Gripsholmin linnan läheisyydessä sijaitsee myös viehättävä Mariefredin kaupunki.

Iltapäivällä suuntaamme kohti Uppsalaa, joka on Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja, ja sen tuomiokirkko on Pohjoismaiden suurin kirkko. Uppsala on tunnettu myös 1500-luvun linnastaan, joka on nykyisin Uppsalan läänin maaherran residenssi. Yhteinen illallinen. 230km

4. pv UPPSALA – TUKHOLMA

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Sigtunaan. Täällä tutustumme Skoklosterin 1600- luvun linnaan, joka on Ruotsin suurin koskaan rakennettu yksityinen linna.

Pittoreski 8000 asukkaan Sigtuna on suosittu matkakohde, joka oli varhaiskeskiajalla tärkeä hallinnon ja kaupan keskus. Sigtuna henkii keskiaikaista tunnelmaa kapeine katuineen ja 1700- ja 1800-luvulta peräisin olevine värikkäine puutaloineen. Asemakaava onkin säilynyt lähes muuttumattomana tuhannen vuoden ajan. Sigtunan lähistöllä on myös Steningenin linna, sen suunnitteli aikoinaan sama arkkitehti, joka suunnitteli Ruotsin Kuninkaanlinnan. Linna on nykyisin yksityisessä omistuksessa ja sen sisätiloihin ei pääse, mutta linnaa ympäröivässä pihapiirissä on myös vuonna 1873 rakennettu kiviaitta, jonka sisältä löytyy tehtaanmyymälä, kahvila-ravintola sekä säännöllisesti vaihtuva taidenäyttely. Tehtaanmyymälä myy esimerkiksi käsintehtyjä lasiesineitä, keramiikkaa ja tekstiilejä. Yhteinen lounas. 100km

5. pv HELSINKI

Buffetaamiaisen jälkeen saavumme Helsinkiin ja kotimatka voi alkaa.

MatkaOpas 2017

Lue uusin matkaoppaamme ja tutustu nopeasti matkatarjontaamme

Voit myös tilata paperisen MatkaOppaan kotiisi helposti.

LUE TÄSTÄ UUSI
MINI MATKAOPAS : 
Syksy 2017 - Talvi 2018